RÓLUNK

Zenés Színházért Közhasznú Alapítvány

A Zenés Színházért Közhasznú Alapítvány mint Zenés Színház magas művészeti értéket hordozó zenés színházi produkciókat hoz létre és képzi a tehetséges fiatalokat a minőségi zenés színjátszás érdekében, továbbá jelentős szerepe van a magyar musicalek nemzetközi elismertetésében. Világszínvonalú, értéket teremtő musicalek bemutatásával lehetővé tette, hogy a kimagasló musicalek magyar nyelven jussanak el a közönség minden korosztályához, és azokhoz a fiatalokhoz, akiknek első színházi élménye a zenés színház. Feladata a tehetséges énekesek és táncosok továbbképzése, melyet hazai és külföldi szakemberek segítenek folyamatos képzéssel: Cornelius Baltus, Dennis Callahan, Vanni Viscusi, Kati Kabum, Karen Bruce, Póka Balázs, Köteles Géza, Balassa Krisztián, Lopusny Anna, Furák Péter.
2004-ben a norvég Bergen National Opera norvég és magyar művészek,a Temesvári Szimfonikus zenekar közreműködésével Verdi: Requiem című oratóriumát állították színpadra.
A Zenés Színházért Közhasznú Alapítvány együttműködésben a PS Produkcióval hozta létre az első teljesen nyilvános meghallgatást, melynek nagy jelentősége volt a művészek megmérettetésében és egy-egy szerephez a megfelelő karakter kiválasztásában,  több művész összehasonlításával.
2007 júniusában Magyarországon nemzetközi alkotói team meghívásával színpadra állított Vámpírok Bálja musical Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus, Chris Ellis lighting designer, Erkel László Kentaur díszlet- és jelmeztervező, a PS Produkció együttműködésével és a kiválasztott művészek közreműködésével különleges musical született.
2010-ben Benny Andersson–Tim Rice–Björn Ulvaeus: Sakk című musical következett, mely zenés darab méltó társa lett az előző bemutatónak.
2017-ben Queen-Ben Elton: We Will Rock You musical játszási jogának megadásánál, a jogtulajdonosok először a világon magyar produkció számára adtak engedélyt a dalszövegek fordításához magyar nyelvre, a színrevitelhez.
2019 decemberében magyar szerzésű mű Várkonyi Mátyás – Miklós Tibor: Sztárcsinálók című rockopera színrevitele a PS Produkció, az UP Újpesti Rendezvénytér és a Zenés Színházért Közhasznú Alapítvány együttműködésben valósul meg az UP Újpesti Rendezvénytér színpadán.
Kimagasló tehetségű fiatal pályakezdő magyar fiatalok, olyan képzésben részesültek, hogy szakmai hírük alapján mára már nincs olyan fővárosi színház, ahol ne lenne fellelhető egy-egy Vámpírok báljában, Sakkban, vagy a We Will Rock You musicalben felfedezett és kiképzett művész. Társulat évről-évre frissül, munkát biztosítva az új generáció legtehetségesebb pályakezdő művészeinek. A fenti musicalek fellendítik a kulturális célturizmust is Magyarországon, finn, lengyel, japán, orosz, osztrák, német, angol, de a tengeren túlról is érkeznek nézők akár több alkalommal is Budapestre, amely további addicionális országos bevételt jelent (szállás, étterem, városnézés, múzeumlátogatás). Az előadások fennmaradása, hasonló magas színvonalú zenés produkciók eljuttatása több generáció érdeklődését felölelő magyar közönséghez, a színházi nevelés kimagasló feladata.
ZENÉS SZÍNHÁZÉRT KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY
Telefonszám
+36 30 647 4422
Email
info@zenesszinhaz.hu
Postacím
H-1279 Budapest, Pf. 99